Ruim 50 jaar worden er vakantieweken in “nieuw Hydepark /Roosevelthus” in Doorn, georganiseerd voor mensen met een fysieke beperking, dan wel mensen die zorg nodig hebben uit Friesland.

Dit jaar is deze vakantie in de week van 13-20 oktober.

Het gaat dus om mensen met een beperking, die wij de mogelijkheid bieden om een week met vakantie te gaan in een “Friese” sfeer. Ook gaan er vaak gasten meer om het thuisfront een week te ontlasten van de zorg voor de huisgenoot. Er zijn allerlei voorzieningen in het huis aanwezig om de gasten te kunnen verzorgen, zoals hoog-laagbedden, tilliften, douchestoelen, rolstoelen enz. Het nieuwe huis heeft meer tweepersoonskamers. Daarom kunnen nu ook echtparen mee waarvan een van beide hulp nodig heeft.
In de week kunnen plm. 40 gasten mee die door een team van help(st)ers worden begeleid, waaronder verpleegkundigen.

Ook gaat er een predikant mee, die zondagsmorgens in de kerkdienst voorgaat. Donderdagmorgen is er ook een dienst met Heilig Avondmaal. Verder is er overdag de mogelijkheid om met een help(st)er te winkelen of een rondrit in de omgeving met een busje te maken. Daarnaast worden er in de week een aantal activiteiten georganiseerd, zoals het bezoeken van een museum, een dierentuin enz. Het gebouw staat in de bossen op het terrein van Hydepark, waar ook met rolstoelen heerlijk gewandeld kan worden. Op de avonden wordt er een recreatie programma aangeboden.

De kosten van de week zijn €750,-- per persoon. Hebt u belangstelling voor deze vakantieweek dan kunt u zich via onze diaconie aanmelden. Daar is ook het adres van de werkgroep, die de week organiseert, bekend. De aanmelding moet voor 15 juni 2018 bij de werkgroep binnen zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij onderstaande diakenen:

Mariska Otten (voor contactgegevens klik hier)
Joukje Jagersma (voor contactgegevens klik hier)